Aktualitások

2000.02.14
Dohányzás elkerülése nem csak az egészségünk miatt

Dohányzás elkerülése nem csak az egészségünk miatt

Ma már mindenki tudja, hogy a dohányzás milyen egészségügyi kockázatokkal jár. A dohányzás visszaszorítása céljából épp ezért nagyon sok helyen tilos is már cigarettázni. Azonban vannak helyek, ahol nem csak az egészségünk megőrzése érdekében érdemes elkerülni a füstölést.

Egy tűzvédelmi tanácsadás keretein belül biztos elmondanák azt is, hogy milyen veszélyeket rejthet a dohányzás, és a nem megfelelő körültekintés. Ugyanis a nem megfelelően elnyomott cigaretta igenis tűzveszélyes. Ezért vannak bizonyos épületek, ahol nem csupán azért éri meg betartani a tiltást, hogy az ott tartózkodókat védjük a passzív dohányzástól, hanem azért is, hogy ne alakuljon ki tűz. Ilyenek elsősorban azon helyek, ahol üzemanyaggal vagy olajjal dolgoznak. Értelemszerűen nem szabad tehát rágyújtani egy benzinkúton. Persze ezt az előírások is kimondják. Azonban az olyan gyárak területén sem ajánlott mindez, ahol mondjuk a gépek kezeléséhez van szükség nagyobb mennyiségű olajra. Sok fémmegmunkáló műhely is ilyen például. Persze nem csupán az olaj és az üzemanyag lehet tűzveszélyes. Érdemes elnyomnunk a dohányzás utáni késztetést a hivatalokban is, vagy más helyeken, ahol sok papírral dolgoznak, ugyanis itt is hatalmas károkat okozhat egyetlen nem megfelelően eloltott cigarettaszál is.

A tűzvédelmi előírásokat nyilván nem véletlenül találták ki. Érdemes tehát mindig betartani őket. Ez pedig vonatkozik a dohányzás tilalmának a betartására is, hiszen sokszor nem is gondolunk bele, hogy egyetlen óvatlan pillanat alatt is mekkora károkat okozhatunk. Akár olyan károkat is, amelyek emberéletekbe kerülnek. Persze ezeken a helyeken nem csupán a cigaretta lehet a mumus, hanem úgy egyáltalában a nyílt láng használata is, amely nyilvánvalóan szintén kerülendő.

Honlap készítés