Aktualitások

2000.11.14
Miért fontos a munkavédelem?

Miért fontos a munkavédelem?

A munka világára vonatkozóan gyakran változnak a vonatkozó jogszabályok és munkakörönként is eltérő előírásokkal találkozhatunk. Van azonban egy olyan terület, amely kétségkívül figyelmet érdemel, s ez nem más, mint a munkavédelem. Nem csak a megfelelő öltözék, hanem például az olyan biztonságtechnikai előírások is figyelmet érdemelnek, melyek akár életet is menthetnek szükséghelyzetben.

A munkavédelem szó hallatán sokaknak azonnal a termelésben, vagy például az ipari létesítményekben használatos öltözék jut eszükbe. Tény pedig, hogy mind az egészségügyben, mind például a kültéri munkavégzés során nélkülözhetetlen a helyzetnek és a feladatkörnek megfelelő lábbeli és ruházat viselése. Napjainkban már sokféle olyan üzlettel találkozhatunk, melyek minden szempontból ideális darabokkal állnak rendelkezésre, de gyakran kifejezetten a cég igényeinek megfelelően kerülnek kialakításra a munkavállalók által viselt cipők és lábbelik. A vendéglátásban fontos a csúszásgátlóval ellátott cipő, de például a hűtőházakban is lényeges, hogy a hőmérsékletnek megfelelő védőruha álljon rendelkezésre.

Sorolhatnánk azokat a feladatköröket, melyek speciális öltözéket követelnek meg, de ugyanakkor nem mehetünk el a nyári időszak jelentette problémás kérdések mellett sem. Még csak munkavédelmi szakértőnek sem kell lenni ahhoz, hogy tudjuk, a jogszabályok előírják, miként kell a hőségriadók idején pihenőidőt és megfelelő mennyiségű, minőségű folyadékot biztosítani a munkavállalók számára. A munkavédelmi szolgáltatás keretein belül a szükséges előadás megtartására is felkérhetünk szakembereket, akik az alkalmazottakat tájékoztatják mindazokról az információkról, melyek a biztonságos munkavégzéssel kapcsolatban felmerülhetnek.

Honlap készítés