Aktualitások

2000.12.14
Munkavédelmi szolgáltatás: fókuszban a biztonság

Munkavédelmi szolgáltatás: fókuszban a biztonság

Legyen szó bármilyen tevékenységi körről és munkahelyről, a munkavédelem mindenképpen figyelmet érdemel. Nem csak a jogszabályoknak való megfelelés indokolja ezt, hanem a munkavállalók épségének megőrzése is. Persze a nyári hőségriadók idején felmerülő plusz feladatok mellett sem mehetünk el, hiszen ilyenkor különösen fontos, hogy a lehetőségekhez képest megfelelő körülményeket teremtsünk a munkavégzéshez.

A munkavédelmi szolgáltatás során pontos információkat kaphatunk arról, hogy mire érdemes odafigyelni a foglalkozási ártalmak, a munkahelyi balesetek és megbetegedések megelőzését illetően. Ha már bekövetkezett a baj, akkor az azonnal szükséges teendőkről is sokat megtudhatunk a megfelelő szolgáltatás segítségével. Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokszor még a munkáltatók sincsenek tisztában ezekkel a területekkel és nem tudják, hogy melyek a vonatkozó jogszabályok. A területen otthonosan mozgó cég segítségével elkerülhetővé válnak a hiányosságokból fakadó problémás helyzetek, valamint a bírságok. Tény, hogy a cégek életében a munkahelyi balesetek komoly gondot okozhatnak, ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni a megelőzés fontosságát.

A munkavédelmi szolgáltatás keretein belül értékelésre kerülnek a felmerülő kockázatok, és megszervezhetőek az aktuális orvosi vizsgálatok, oktatások. Nagyon fontos, hogy ha munkahelyi baleset következett be, akkor annak kivizsgálása érdekében a megfelelő dokumentálás nem maradhat el. A munkavégzés során alkalmazott gépeket, gyártósorokat rendszeresen ellenőrizni kell, ezzel szintén a megelőzés érdekében tevékenykedve. Cégvezetőként merüljön fel bármilyen kérdése is a munkavédelem világával kapcsolatban, érdemes már tapasztalattal rendelkező, profi cég segítségét kérnie.

Honlap készítés