Aktualitások

2001.04.26
Több lábon állás a munkaerőpiacon

Több lábon állás a munkaerőpiacon

Szeretnéd növelni elhelyezkedési esélyeid? Fontosnak tartod, hogy olyan területen tevékenykedj, ami valóban érdekel? A munkavállalás világában nem csak a hozzáértés a fontos, hanem a több lábon állás is nélkülözhetetlen. Ennek érdekében megéri akár többféle képzést is kiválasztani, így minden helyzetben sikerülhet majd feltalálnod magad a jövőben.

A munkavédelmi képviselő képzés napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen az aktuális szabályozás szerint azoknál a vállalatoknál, ahol az alkalmazottak száma eléri, vagy meghaladja a húsz főt, ott mindenképpen munkavédelmi képviselőt kell foglalkoztatni. A terület magában foglalja mindazokat a feladatokat, melyek a munkavégzés biztonságával összefüggésben felmerülnek. Ma már akár munka mellett is elvégezheted a szükséges tanfolyamot, hogy a későbbiekben munkavédelmi képviselőként is vállalhass munkát. Érdemes úgy szakképzést választani, hogy előre tájékozódsz arról, milyen elhelyezkedési esélyek várhatóak a területen. Ugyan a munkaerő-piaci kereslet és kínálat folyamatosan változik, de alapvetően minden időszakban megvannak azok a hiányszakmák, melyek iránt igenis nagy érdeklődés mutatkozik meg.

Sokan vannak, akik nem szeretnének érettségi után még hosszú éveket az iskolapadban tölteni. Kétségtelen, hogy a diploma belépőt jelenthet bizonyos szakmákba, de pont az ellenkezőjét is hallani, miszerint a túlképzettség elhelyezkedési akadályként is szerepelhet. Az oktatási szakemberek és a karrier tanácsadók is egyetértenek abban, hogy olyan képzést, tanfolyamot érdemes választani, mely érdekel bennünket és így valószínűleg jól érezzük majd magunkat a területen történő munkavállalás során. Munkavédelmi képviselőként már csak a jogszabályok apropóján is kifejezetten nagy kereslettel találkozhatunk a munkaerő-piacon.

Honlap készítés