Aktualitások

2002.03.16
Tűzvédelmi szakvizsga a biztonság szolgálatában

Tűzvédelmi szakvizsga a biztonság szolgálatában

Tűzvédelmi szolgáltatások iránt érdeklődik? Fontosnak tartja, hogy valóban profikra bízza a tűzoldó készülékekkel, hálózatokkal kapcsolatos feladatok elvégzését? A piacon többféle szolgáltatóval találkozhatunk, melyek közül nagyon sok tűzvédelmi szakvizsga esetén is áll rendelkezésre. A vonatkozó jogszabály pontosan meghatározza azokat a foglalkozási ágakat és munkaköröket, amelyek tűzvédelmi szakvizsgához kötöttek.

A tűzvédelmi szakvizsga rendszerint olyan építőipari tevékenységek esetén nélkülözhetetlen, melyek során nyílt lánggal dolgoznak. Szintén megköveteli ezt az olyan munkavégzés, melynek során nagy mennyiségben tárolnak és használnak fel éghető anyagot. A pirotechnikai eladók, raktárkezelők esetében szintén nagyon fontos a megfelelő ismeretek megléte, de természetesen a tűzoltó készülékekkel, tűzjelző berendezésekkel foglalkozó szakembereknek is rendelkezniük kell a megfelelő tűzvédelmi szakvizsgával. A tűzvédelmi szolgáltatások között rendszerint megtalálhatjuk azokat a feladatokat, melyek összefüggésben vannak a tűzoltó és tűzjelző berendezések beszerelésével, karbantartásával, javításával vagy cseréjével. Ezekre nem pusztán a közintézmények esetén kerülhet sor, hanem magáningatlanok kapcsán is.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hétköznapok emberei vajmi keveset tudnak ezekről a területekről és szükség esetén sokszor még azt sem tudják, hogyan kell alkalmazni a rendelkezésre álló tűzoltó berendezéseket. Nagyon fontos tehát, hogy a tűzveszélyesség szempontjából érintett munkahelyeken folyamatosan odafigyeljenek a szakemberek ezen eszközök optimális állapotára, és persze tűzvédelmi oktatás keretein belül készítsék fel a munkavállalókat minden eshetőségre. Szakemberek iránt érdeklődve forduljon profi csapathoz!

Honlap készítés