Aktualitások

2003.02.28
Biztonságos munkavédelem Nyíregyházán is

Biztonságos munkavédelem Nyíregyházán is

A munkavédelmi tanácsadás minden olyan cég számára kötelező, melyek 5 főtől nagyobb munkavállaló csapattal rendelkeznek. A munkavédelmi tanácsadás munkaegészségügyi és munkabiztonsági feltételek megteremtését ellenőrzi.

A munkáltató kötelessége a biztonságos munkakörnyezet megteremtése, és minden munkavállaló felkészítése a biztonságos munkavégzésre, és az esetleges veszélyek kezelésére. A munkáltató feladata a munkavállalók oktatásának leszervezése és a költségek fedezése. Amennyiben biztonságos munkakörülményeket szeretnénk megteremteni mindent az aktuális jogszabályok szerint, kell elvégeznünk. A munkahelyen egy előre megszervezett, munkaterv alapján járunk el, ezzel nagyban csökkenthetjük a lehetséges veszélyek bekövetkeztét. A munkahelyi lehetséges veszélyeket rangsorolni kell, és előre kidolgozott megoldást kell találni rá. A munkavállalókkal tudatni kell az ilyen veszélyelhárítási terveket, hogy a baj bekövetkeztével ne érje őket meglepetés.

A munkáltatónak kötelessége munkavédelmi felszerelést biztosítani, minden munkavállalónak és folyamatosan ellenőrizni, hogy ezeket használják-e. Abban az estben, ha a munkavállaló nem tartotta be a szabályzatot, és nem használta a munkaruhát vagy nem rendeltetésszerűen járt el a munkaeszközökkel a lehetséges balesetek esetén a munkáltató nem köteles teljes összegű kártérítést biztosítani számára. A munkáltatónak, vagy ha alkalmazunk munkavédelmi tanácsadót, akkor annak folyamatosan meg kell, hogy győződjön arról, hogy biztonságos a munkaközeg. Amennyiben a munkavédelmi tanácsadó vagy bárki a munkahelyről bármilyen veszélyt észlel, rögtön meg kell szakítani a munkafolyamatot, ki kell vizsgálni a hibaforrást és el kell hárítani a veszélyt a biztonságos munkavégzés érdekében.

Honlap készítés