Aktualitások

2004.01.18
Mit is takar valójában a tűzvédelem?

Mit is takar valójában a tűzvédelem?

Ahogy a munkavédelem vagy energetika területén úgy a tűzvédelemnél is vannak szabályok és kötelezettségek, melyeket minden vállalat számára kötelező betartani.

Manapság már egyre több cég keresi azon szolgáltatók segítségét, melyek magas szakértelemmel rendelkeznek és professzionális színvonalú segítséget tudnak nyújtani. A tűz elleni védekezést minden embernek meg kell ismernie annak érdekében, hogy sose lehet tudni, hogy milyen helyzettel találja szemben magát. Nem árt, ha tisztában vagyunk a tűzvédelmi szabályokkal azon belül is az oltási folyamtokkal és a műszaki mentés feltételeivel. A tűzvédelem egyik elsődleges lépése a megelőzés. A tűzvédelemnek ez olyan oldala, amely nem olyan látványos, viszont nagyon sok múlhat rajta. A gondos tervezést követően, és biztonságos kialakítás után, a folyamatos ellenőrzés és karbantartás is ugyanolyan fontos szerepet tölt be, hisz ha ezeket az eljárásokat pontosan betartsuk, akkor emberi életeket és értékeket menthetünk meg.

A tűzvédelem is fontos jogszabályokra alapul, mely a megelőzés és karbantartás érdekében teendő legfontosabb feladatokat határozza meg. Minden vállalat zavartalan működése érdekében érdemes kikérni, egy tűzvédelmi szolgáltató segítségét. A tűzvédelmi szolgáltató elméleti és gyakorlati oktatásban részesíti a dolgozókat, mely vészhelyzet esetén nagyon fontos szerepet tölthet be. Amennyiben szolgáltatót alkalmazunk, vagy csak, mint szolgáltatást vesszük igénybe, akkor biztosak lehetünk, hogy vállalatunk minden aktuális jogszabálynak megfelelően fog működni. A szakember feladatinak körébe tartozik a karbantartás elvégzése, a lehetséges változások korrigálása, és a tűzvédelmi szabályzat kidolgozása, oktatások és a szakvizsgák végrehajtása is.

Honlap készítés