Aktualitások

2004.09.17
Tűzvédelmi szakvizsga és tanácsadás Budapesten

Tűzvédelmi szakvizsga és tanácsadás Budapesten

Manapság nagyon sok munkakörben alapkövetelmény a tűzvédelmi szakvizsga. Egyre több munkáltató belátja ennek fontosságát.

Tűzvédelmi szakvizsgát tehetünk egyénileg vagy a munkába állasunk kezdete előtt a munkáltató által. Manapság egyre több erre szakosodott céggel találkozhatunk. Némely helyen akár egy nap elteltével már megszerezhetjük a szükséges okiratot. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint minden olyan dolgozó tűzvédelmi szakvizsgával kell, hogy rendelkezzen, melyek nyílt lánggal való munkálatokat végeznek, magas a robbanás veszély, éghető gáz kiszolgálásával foglalkoznak, pirotechnikai szakboltban dolgoznak, illetve tűzoltó készülékek karbantartását végző személyek stb. Egy ilyen szakvizsga megszerzése kb. 13.000 és 38.0000 Ft-ba kerülhet. A tűzoltó készülök karbantartását vagy tűzoltó-vízforrások vizsgálatát végző szakemberek továbbképzése 22.000 Ft.

Tűzvédelmi szakvizsgára való felkészülés már távoktatásként is megoldható. Abban az esetben, ha már rendelkezünk szakvizsgával, ötévente kötelesek vagyunk megújítani, vagy akár előbb attól függően milyen munkakörben dolgozunk. A megszerzett tűzvédelmi szakvizsga megújításánál nem vagyunk kötelesek újra végig hallgatni az oktatást, amennyiben biztosak vagyunk tudásunkban, akkor csak egy órát vesz igénybe a szakvizsgánk megújítása. A tűzvédelmi szakvizsgát végző vállalatok mindenki számára biztosítanak felkészülési tananyagot, akár videó formájában is. A tematika attól függően változó, hogy ki milyen szakirányt követően szeretné elvégezni a tűzvédelmi szakvizsgát. A szakvizsgára való felkészülés folyamán, mindig az aktuális jogszabályok szerint jár el az oktató, illetve arra alapul a szakirodalom mely a felkészülést biztosítja.

Honlap készítés