Aktualitások

2008.01.31
Mit nyújt egy vállalatnak az energetikai szolgáltatás?

Mit nyújt egy vállalatnak az energetikai szolgáltatás?

Az emberi tevékenységek által kibocsátott szén-dioxid alapvetően energetikai probléma. Az effajta problémák kezelésére az energetikai szolgáltató nyújt megoldást.

Az energetikai problémák jelentős csökkenése érdekében a települések energia ellátásának változtatására és fejlesztésére van szükség. Az energetikai szolgáltatás igénybevételekor egy energetikai szakreferens nyújt segítséget. Az energetikai szakreferens rendszeresen részt vesz a vállalat energiapolitikai és energetikai stratégia lefolyásában, megfigyelő és tanácsadóként egyaránt. Ezáltal ösztönözve a vállalatot az energiahatékonysági és a megújuló energiák kapacitásának növelésére, valamint ezek fejlesztésére. A szakreferens ajánlatokat tesz az energiatakarékos üzemeltetés érdekében és az energiahatékonysági lehetőségekkel kapcsolatban. A fejlesztések által elért energiatakarékossági kimutatásokat készít. Energetikai szakreferens lehet minden olyan személy, aki rendelkezik jogszabályban meghatározott végzettségű szakiránnyal és legalább 3 év szakmai gyakorlattal rendelkezik.

Minden olyan vállalatnak kötelessége alkalmazni egy energetikai szakreferenst, akik gazdálkodó szervezetek és a megelőző 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladta a: 400.000 kWh villamos energiát, a 100.000 m3 földgáz használatát és a 3.400 GJ hőenergia igénybevételét. A vállalatnak olyan szakreferenst kell, hogy alkalmazzon, aki tőle munkajogilag és társadalmi jogilag is független. Ezeknek a szervezetteknek a referens havi jelentést készít a korábbi fogyasztásokról, beruházásokról és a fejlesztésekről. Az energetikai szakreferens ellát minden olyan feladatot, amely a hatáskörébe tartozik.  

Honlap készítés