Aktualitások

2011.03.01
Tűzvédelmi szakvizsga Budapesten

Tűzvédelmi szakvizsga Budapesten

A tűzvédelmi szakvizsga elengedhetetlen ha veszélyes helyen dolgozik, hiszen a tűz komoly károkat okozhat és akár halálos kimenetelű baleseteket is okozhat éppen ezért minden munkáltatónak kötelessége elvégeztetni alkalmazottaival a tűzvédelmi vizsgát, ha veszélyes munkát végeznek, mert ha ez nem történik meg, akkor pénzbírsággal kell számolnia.

Tűzvédelmi szakvizsgára szükség van abban az esetben, ha az alkalmazott építőipari tevékenységeket végez, füstgátló és tűzgátló nyílászárók beépítésével foglalkozik, ha füstelvezető rendszereket szerel, ha tűzállóságot növelő bevonati rendszereket tart karban, valamint akkor is ha, tűzoltó berendezéseket készít. A tűzvédelmi szakvizsgát háromféleképpen is elvégezheti, normál oktatás során, távoktatás során, vagy jogszabályi előírás alapján 1-3 óra alatt abban az esetben, ha a képzés ismétlődő. Nem mindenkinek van ideje viszont a képzésre járni és részt venni a tűzvédelemről szóló oktatási órákon, viszont éppen ezért már kaphatóak manapság oktatási DVD-k, amik épp annyira hasznosak, mintha az illető részt vett volna az oktatáson.

Vannak olyan tűzvédelmi iskolák ahol elküldik az anyagot, viszont nem mindenki tud olvasásból tanulni, ezért hozták létre a DVD-ket. A normális oktatás 1 vagy maximum 2 napot vesz igénybe, és ezen a napon történik az elméleti felkészítés, vagyis az alkalmazott megismeri a tűzvédelem alapjait. A második napon az alkalmazott már le is teheti a tűzvédelmi vizsgát, ha elég felkészültnek érzi magát, és vannak olyan helyek is, ahol konzultációt is biztosítanak a felkészítés ideje alatt, aki szükségesnek érzi azt. Mindenkinek le kell tehát tennie a tűzvédelmi vizsgát, aki tűzveszélyes helyen dolgozik nap mint nap, mert ha nem teszi le és baleset következik be az ön hibájából, akkor élete végéig bánni fogja azt, hogy nem szánt rá 1-2 napot a vizsga letételére.

Honlap készítés