Aktualitások

2011.11.03
Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítés

Tűzvédelmi szakvizsgára felkészítés

A tűz nem játék, hiszen a lángok emberéletekbe is kerülhetnek, tehát ha veszélyes helyen dolgozik, akkor mindenképpen le kell tennie a tűzvédelmi szagvizsgát ahhoz, hogy az esetleges tűzveszélyt azonnal el tudja hárítani amikor észleli azt.

Tűzvédelmi szakvizsgát kell tennie mindenkinek, aki hegesztővel dolgozik és építőipari tevékenységeket végez, éghető gázokkal, azok töltésével és kiszolgálásával foglalkozik, aki tűzgátló és füstgátló nyílászáró szerkezeteket épít be vagy karbantart, aki pirotechnikai szakboltban dolgozik, aki tűzgátló tömítéseket épít be, valamint a tűzoltó készülékek karbantartásáért felelős személyeknek is tűzvédelmi vizsgát kell tenniük a biztonság kedvéért. Emellett természetesen azoknak is le kell tenniük a vizsgát, akik a fent említett személyek munkáját irányítják. A tűzvédelmi szakvizsgát akár egy óra alatt is le lehet tenni, így nem kell egy egész napot rászánni.

A tűzvédelmi szakvizsgára felkészítés fontos! Manapság már kaphatók tűzvédelmi oktató DVD-k, ezek segítenek a megfelelő felkészülésben és abban, hogy sikerüljön a tűzvédelmi vizsga. Természetesen jobb beiratkozni egy tanfolyamra, hiszen vannak olyanok, akik csak úgy tudnak tanulni, viszont azok, akik nem szeretnének többször bejárni órákra, azok használhatják a DVD-t, hiszen az is éppolyan hasznos, mint a tanfolyam. Minden esetben az a lényeg, hogy a munkavállaló fel legyen készülve bármilyen jellegű tűzveszély elhárítására a lehető legrövidebb idő alatt. A tűzvédelem minden munkáltatónak kötelessége, és ha az adott munka tűzveszélyes, a munkáltató pedig nem biztosítja a tűzvédelmet alkalmazottainak, valamint nem végezteti el velük a tűzvédelmi vizsgát, akkor akár komoly szankciókra is számíthat, hiszen a tűzveszélyes munkák akár halálos baleseteket is okozhatnak, ha az alkalmazottak nincsenek felkészülve minden helyzetre.

Honlap készítés