Aktualitások

2012.10.30
Tűzvédelmi szolgáltatás mindenkinek

Tűzvédelmi szolgáltatás mindenkinek

Sajnos manapság rengeteg munkahelyi tűzesetről számolnak be, hiszen vannak olyan munkahelyek, ahol rengeteg gyúlékony anyag van kéz alatt, és mindenkivel előfordulnak a véletlen balesetek, viszont mindenkinek az a célja, hogy ezeket a tűzesetek elkerülhetőek legyenek.

A munkáltatónak elsődleges feladata, hogy rendelkezzen bizonyos dokumentumokkal, elsősorban a munkahelyi Tűzvédelmi szabályzattal abban az esetben, ha legalább 5 fő dolgozik neki. Ebben a dokumentumban az is kell szerepeljen, hogy hány tűzoltó készülék szükséges. Emellett a Tűzvédelmi oktatási tematikát is el kell végezni, és a munkavállalókat évről évre be kell tanítani a tűzvédelemre az esetleges balesetek elkerülése végett.

A tűzvédelmi oktatások kötelező jellegűek minden munkahelyen a munkavédelmi oktatás keretein belül, és természetesen minden ilyen oktatást dokumentálni is kell majd. Vannak olyan esetek, amelyekben tűzriadó tervet is kell készíteni, hogy ha arra kerülne a sor, akkor mindenki kövesse a betanult tervet. Ezt a tűzriadó tervet ugyanúgy, ahogy az iskolákban is, a cégeknél is időközönként gyakoroltatni kell a munkavállalókkal és alkalmazottakkal. Vannak olyan cégek akik tudnak biztosítani tűzvédelmi szolgáltatásokat, és ők elkészítik az igényelt Tűzvédelmi szabályzatot, a Tűzriadó tervét, valamint a kiürítési számításokban is tudnak segíteni. Ha szeretné, akkor szereznek önnek tűzoltó készüléket, tűzgátló ajtókat, tömítéseket, valamint megfelelően dokumentálják a tűzvédelmi bejárások elvégzését. A tűz és a tűzvédelem nem játék, ezért érdemes profi segítséghez fordulni, hiszen ezáltal elkerülhetőek lesznek majd a kellemetlen és veszélyes balesetek, tehát a Tűzvédelmi szabályzat és a Tűzriadó terve elkészítése is minden munkáltatónak kötelessége.

Honlap készítés