Aktualitások

2014.09.30
Munkavédelmi tanácsadás, ami hatással lehet a munkavégzésre

Munkavédelmi tanácsadás, ami hatással lehet a munkavégzésre

Nem minden cég alkalmaz saját munkavédelmi szakembert, viszont erre is van megoldás, hiszen bármikor igényelheti a munkavédelmi tanácsadást. A munkavédelmi tanácsadók dolga, hogy a tanácsadás keretein belül rávilágítsanak olyan hibákra, kockázatokra és veszélyekre, amik hatással lehetnek a munkavégzésre, és ajánlatokat, valamint javaslatokat is tesznek arra vonatkozólag, hogy a munkavégzés a szabályok szerint történjen.

A munkavédelmi tanácsadók teljes átvilágítást végeznek, átnézik a munkaszerződéseket, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a munkaügyi felvételt, a nyugdíjazás feltételeit, a túlmunkát, valamint biztosítják a munkaügyi tevékenység jogszabályi, valamint szakmai hátterét is. Emellett kötelességük azonnali gyakorlati megoldásokat biztosítani az esetlegesen felmerülő problémákra, illetve teljes teljes szakmai támogatást és felkészítést is biztosítanak. Igény szerint a munkavédelmi tanácsadó elvégzi a munkavédelmi kockázatértékelést, amely során rávilágítanak a veszélyes eszközökre, anyagokra, és bármilyen olyan kockázatra, ami veszélyt jelenthet a munkavállalók számára.

Munkavédelmi tanácsadást egyeztethet e-mailen, telefonon, vagy személyes találkozás keretein belül is, és így gyors és szakszerű megoldást találhat arra, ha nem szeretne saját munkavédelmi szakembert alkalmazni. A munkavédelmi tanácsadók eljárásrendeket és speciális intézkedéseket is végeznek, ha arra van szükség. Ezen kívül a tűzvédelmet, a kártérítéseket és az égésszegvédelmet is vizsgálják. Minden munkáltatónak kötelessége biztosítani a munkavédelmet, mert a hatóságok gyakran büntetik az olyan vállalkozásokat és cégeket, akik nem biztosítottak munkavédelmi oktatást és munkavédelmi kockázatértékelő dokumentumot.

Honlap készítés