Aktualitások

2017.04.28
Miért fontos a tűzvédelmi tanácsadás?

Miért fontos a tűzvédelmi tanácsadás?

A legfontosabb alapvető dolog, hogy egy munkahelyen minden munkavállaló tisztában legyen a tűzvédelmi szabályokkal és, hogy a munkavállalás kezdetekor megfelelő képzést kapjanak.

A tűzvédelmi tanácsadás fontossága abban nyilvánul meg, hogy évente részt vesznek egy felülvizsgáláson, a munkahelyeken és a kockázatértékelés eredményeit követően javaslatokat adnak a munkáltatónak a szükséges megelőző intézkedések érdekében. Fontos, hogy a munkahelyen legyen egy biztos tűzvédelmi szabályzat és egy jól kidolgozott terv vészhelyzet esetére. Ezt a tűzvédelmi tervet minden munkavállalóval ismertetnie kell a munkáltatónak, annak érdekében, hogy a vészhelyzet esetén a legjobb és legbiztonságosabb módon járjanak el.  A tűzoltó készülékeket évente ellenőriztetni kell, és szükséges hibákat el kell hárítani. A munkáltató az aktuális jogszabályok alapján kell, hogy eljárjon, és ennek megfelelően kell, hogy biztosítson a munkahelyen tűzvédelmi rendszereket.

A munkavállaló feladata a vizsga megszervezése, és annak költségének fedezése. A tűzvédelmi tanácsadók igénybevétele fontos abból a szempontból, hogy rendelkeznek jogszabályok által előírt kötelező képzettséggel, mellyel nem minden munkáltató rendelkezik. Egy tanácsadó segítsége által lerövidíthetjük az ellenőrzés folyamatát és költségeket takaríthatunk meg az által, ha a Hatóság jön kivizsgálásra, kevesebb hibaforrás esedékes, amennyiben találnak mégis valami kivetnivalót a tanácsadó szolgáltatást nyújtó térítésmentesen kiküszöböli. A tanácsadó könnyebben értelmezi a legújabb jogszabályokat, mint egy munkáltató aki nem jártas az ilyen dolgokban, és megfelelően tudja azt alkalmazni a vállalat folyamataira.

Honlap készítés